Funktionalitet

För arrangörer

Följande fördelar och funktionalitet erbjuds för arrangerande klubbar.

Alltid färsk resultatlista

Tack vare att en funktionär finns på sista stationen och registrerar resultaten direkt när skytten har skjutit klart kommer de resultatlistor som skrivs ut i sekretariatet alltid att vara rykande färska. Traditionellt sett har resultatlistan varit inaktuell redan när den sätts upp eftersom det finns skyttar som har skjutit klart under tiden som gamla resultat har registrerats.

Resultatlistan i sekretariatet genereras i pdf-format.

Ännu bättre: De arrangörer som har tillgång till bra inomhusmiljö kan välja att visa en ständigt aktuell resultatlista med hjälp av till exempel projektor. Systemet kan nämligen visa en rullande resultatlista som uppdateras i samband med att resultat registreras.

pdf

projektor


[wpcol_1third id=”” class=”” style=””]

arrows

[/wpcol_1third] [wpcol_2third_end id=”” class=”” style=””]

Automatisk särskiljning

Tack vare att resultatet från samtliga stationer registreras i systemet kommer särskiljningen att ske automatiskt och självklart enligt reglerna för Gyttorp Cup respektive Jägarduvan. Det finns även möjlighet att ange extra särskiljning, till exempel avståndsbedömning och/eller hagelräkning.

Det finns även stöd för särskjutning i de fall det behövs.

[/wpcol_2third_end]


Etiketter

Etiketter är ett bra sätt att tala om för systemet att vissa skyttar ska grupperas utöver sin klassindelning.

Exempel: ”Jaktklubb X” har valt att skjuta sitt klubbmästerskap på er jaktstig. Skapa då en etikett som heter ”Jaktklubb X KM”. När skyttarna som ska skjuta klubbmästerskap registreras i systemet märks de med etiketten ”Jaktklubb X KM”. Det går sedan att ta fram separata resultatlistor med enbart de skyttar som tillhör den valda etiketten. Dessa skyttar visas även som vanligt i den kompletta resultatlistan.

Det går att skapa så många etiketter man behöver. En skytt kan dessutom märkas med flera etiketter. Det är till exempel bra i de fall en skytt ska skjuta både ett DM och ett KM.

tag


[wpcol_1third id=”” class=”” style=””]

gear

[/wpcol_1third] [wpcol_2third_end id=”” class=”” style=””]

Jämnare arbetsbörda

Eftersom resultaten registreras skytt för skytt i samband med att de skjuter klart kommer arbetsbördan att bli mer jämnt fördelad under dagen.

[/wpcol_2third_end]


Statistik

Hur många gånger har man inte som arrangör fått höra att ett visst mål är för lätt eller för svårt? Möjligen ändrar man lite på stationen till nästkommande år för att höja eller sänka svårighetsgraden.

Med statistikmodulen kan du som arrangör se detaljerad statistik för din jaktstig. Det ger svart på vitt vad skyttarna har haft för resultat på de enskilda målen. Man kan även se medelvärden för kunna ställa statistiken i relation till skyttarnas omdöme om stigen.

stat


[wpcol_1third id=”” class=”” style=””]

results

[/wpcol_1third] [wpcol_2third_end id=”” class=”” style=””]

Skicka in resultatlista

Resultaten från samtliga jaktstigar inom Gyttorp Cup ska skickas in till Svenska Jägareförbundet. Det finns en del som gör det möjligt för dig som arrangör att efter avslutad tävling skicka in en komplett resultatlista enbart med hjälp av en knapptryckning.

[/wpcol_2third_end]


Exportera data

Med hjälp av den här modulen kan du exportera hela resultatlistan till ett format som kan öppnas i bland annat Microsoft Excel.

På så sätt kan du själv ta fram intressant statistik samt vrida och vända på siffrorna.

Det är även bra om du själv vill spara resultaten utanför systemet.

export


För skyttar

Följande fördelar och funktionalitet erbjuds för skyttarna.

Liverapportering

Om arrangörsklubben väljer att ha en funktionär på sista stationen som registrerar resultatet direkt när skytten har skjutit klart ska skytten finnas med på rätt plats i resultatlistan bara några minuter efter avslutat skytte.

Den ständigt aktuella resultatlistan kan då ses direkt i valfri internetuppkopplad enhet (till exempel en mobiltelefon), på väg tillbaka till bilen.

clock


[wpcol_1third id=”” class=”” style=””]

pokaler

[/wpcol_1third] [wpcol_2third_end id=”” class=”” style=””]

Kortare tid till prisutdelning

Tack vare att särskiljningen sker automatiskt och att resultaten kan registreras skytt för skytt är resultatlistan i princip färdig när sista skytten har skjutit. Eventuellt kan det behövas särskjutning innan resultatlistan kan fastställas, men det blir också tydligt direkt när sista skytten har skjutit.

I och med att resultatlistan blir färdig inom kort efter avslutat skytte kan prisutdelning hållas tidigare.

[/wpcol_2third_end]


Resultatlista på distans

Med hjälp av en internetuppkopplad enhet kan du hålla koll på resultatlistan oavsett var du befinner dig.

Exempel: Skjut en jaktstig som är ansluten till systemet. Åk vidare till en närliggande jaktstig för att passa på att skjuta den också. Med hjälp av mobilen kan du sedan hålla koll på hur ditt resultat står sig på den första jaktstigen. Då vet du också vilken prisutdelning du ska vara på för att ha störst chans på bästa priset.

apple


 

Kommande funktionalitet


Utökade möjligheter att kunna anpassa utseendet på resultatlistan

Dagens version av systemet har en standardiserad resultatlista med ett antal fördefinierade fält. Det som planeras är att det ska finnas större möjligheter att välja att till exempel visa resultatet per mål eller station om arrangören så önskar.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • Maila artikeln!