Om jaktstig.se

Jag som driver den här tjänsten heter Dan Berglund och har många års erfarenhet av jakt och sportskytte. Det i kombination med ett starkt teknikintresse har resulterat i förverkligandet av denna tjänst.

Idén föddes redan för många år sedan, under ett av de otaliga år jag har arbetat i sekretariatet på min egen klubbs jaktstig. Utifrån mitt perspektiv såg jag i första hand två saker som kunde förbättras och därmed få stor positiv påverkan på skyttarnas upplevelse av arrangemanget. Båda sakerna har med resultathanteringen att göra.

Det ena handlar om den löpande rapporteringen av nya resultat. Precis som på de flesta jaktstigar sprang vi och hämtade lappar med jämna mellanrum, matade in dem i vårt befintliga system och skrev ut en resultatlista, till stort intresse för de som var samlade runtomkring. Nackdelen var att det tog tid att få ut färska resultatlistor.

Det andra handlade om när det sista skottet var skjutet och det skulle tas fram en slutgiltigt gällande resultatlista. På samma sätt som under den löpande rapporteringen tog det tid innan vi hade fått in alla lappar, räknat särskiljning och gjort klart resultatlistan inför prisutdelningen.

Under tävlingens gång och efter avslutat skytte är just resultatlistan det de flesta skyttar är mest intresserade av på en jaktstig. Om man utnyttjar de fördelar som den här tjänsten ger kommer skyttarna alltid att kunna se en rykande färsk resultatlista, läs mer om det på sidorna Så funkar det och Funktionalitet.

Vill ni använda systemet på en jaktstig som ni anordnar? Hör av er.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • Maila artikeln!